Skip to the main content

Arhiv za 12 mjesec 2022. godine

[] 29. XII. 2022.

RIP Pelé

:) :) :)

Pelé, 1940 - 2022.

Wikipedia

[] 28. XII. 2022.

Public note

Na sajtu Public note mogu se ostavljati javne bilješke sebi ili drugima. Za otvaranje postojeće bilješke treba znati (ili pogoditi) te upisati naslov, a ako naslov ne postoji može se kreirati nova. Probajte pogoditi neke postojeće naslova. :)

Nastavak

[] 25. XII. 2022.

Stick to the plan

Drži se plana (Stick to the plan) je logička web igra u kojoj treba psa i štap dovesti do cilja. Kontrole: WASD ili strelice za kretanje, Q i E za rotiranje, razmaknica za spuštanje i uzimanje štapa. Duži R za restart razina kojih za sad ima samo 15, ali autori rade na još.

SRETAN BOŽIĆ SVIMA KOJI SLAVE!

Nastavak

[] 22. XII. 2022.

Prime Time

Sat na ovoj stranici pokazuje trenutno vrijeme u prostim brojevima tj. n-ti primarni broj ako je n = broj sekundi iza ponoći, počevši s brojem 2. Klik na info gumb za dodatne informacije o prostim brojevima uključujući i razlog zašto su znamenke sata ponekad crvene boje.

Nastavak

[] 21. XII. 2022.

API Report 2022

Rezultati Postmanovog istraživanja API stanja u 2022. godini pokazuju zanimljive brojke i trendove. Provodi se 4. godinu zaredom, a ovaj put je sudjelovalo više od 37 tisuća developera i API profesionalaca. Za PDF varijuantu klik na zadnju poveznicu u pregledu sadržaja.

Nastavak

Status of Python versions

Kako stoje verzije Pythona na kraju 2022. godine? Pet ih je podržanih: 3.7, 3.8 i 3.9 (samo sigurnosne zakrpe) te 3.10 i 3.11. Najstarijoj 3.7 službena podrška prestaje za oko pola godine, a sljedeća verzija 3.12 izlazi 2. listopada iduće godine.

Nastavak

[] 19. XII. 2022.

Steptile game

Steptile je logička web igra u kojoj je potrebno doći do izlaza koristeći SVE ponuđene poteze. Na početku idu upute, a kroz igru i priča. Lijevim klikom biramo poteze, desnim ih rotiramo. Klik za dalje. Tko završi sve razine dobiva I dodatne. Samo strpljivo. Autor: Kultisti

Nastavak

[] 18. XII. 2022.

You don't need HTML

Stranica Ne treba vam HTML (koja je nastala kao duhovit odgovor na članak HTML je sve što trebate da napravite websajt) nije napravljena u HTML-u (osim prve linije koda) već kao Unikod tekst. (Pogledajte izvorni kod stranice: CTRL + U).

Prethodno: Ne treba vam GUI i Da li vam treba jQuery?.

Nastavak

[] 16. XII. 2022.

Life Universe

Svemir života (Life Universe) je beskonačna animacija Conwayove Igre života (Conway's Game of Life), poznate simulacije u kojem ćelije preživljavaju prema nekoliko pravila. Klizač na dnu ekrana mijenja brzinu, a kotačić na mišu mijenja smjer zumiranja.

Wikipedia: Conway's Game of Life.
Prethodno: Vaše ime u Životu.

Nastavak

[] 15. XII. 2022.

Zoom Game

U igri zumiranja (Zoom Game) cilj je izdržati što duže dok igra polagano te odmjereno ubrzava i zumira kroz poznati fraktal - Trokut Sierpińskog. Kraj igre je kad ekran bude posve bijeli. Naš rekord je 6500. Koliki je vaš?

Nastavak

1 2 ››