Skip to the main content

Arhiv za 02 mjesec 2023. godine

[] Utorak, 28. veljače

Lander

U web igri Sletač (Lander) treba što bolje tj. mekše sletjeti na Mjesec. Nakon slijetanja pokazat će se koliko je ono uspješno, od 0 do 100%. Moguć i minus. Kontrole: kursorske tipke za kretanje i razmaknica za novu igru kad trenutna završi. Fali tipka za pauzu.

UPDATE: Netko je dodao autopilota. :)

Nastavak

[] Nedjelja, 26. veljače

The Calculator Drawer

The Calculator Drawer (Ladica s kalkulatorima) sadrži nekoliko emulatora kalkulatora. Svaki od njih se može isprobati. 9 od njih je proizvela kompanija TI / Texas Instruments, a 4 HP / Hewlett-Packard. Internet Archive

Nastavak

[] Petak, 24. veljače

StackEdit

StackEdit je online editor markdown teksta. Sređeno sučelje, instant preview, editiranje više tekstova odjednom... Ne treba se nigdje prijaviti. Uvodni primjer je ujedno kratki vodič kroz aplikaciju. Podržane ekstenzije: SmartyPants, KaTeX i UML diagrams.

Nastavak

[] Srijeda, 22. veljače

Moon Calendar

Mjesečev kalendar prikazuje faze i međufaze kroz mjesec, objašnjava kad koja faza počinje i odgovara na najčešća pitanja o satelitu. Prikazana vremena su u UTC formatu. Mi smo pritisnuli CTRL + D i zabilježili adresu sajta. A vi?

Nastavak

[] Utorak, 21. veljače

Most Common Passwords 2022

Top 200 najgorih lozinki 2022. godine prema ekipi koja radi NordPass (password manager) i NordVPN. U trećem stupcu tablice piše vrijeme potrebno za razbijanje svake. Ako se neka od vaših lozinki nalazi na popisu vrijeme je da je promijenite.

Prethodne godine: 2021, 2020, 2018, 2017.

Nastavak

[] Nedjelja, 19. veljače

Roses Are Red

Ruže su crvene (Roses Are Red) je vrlo lagana igra u kojoj se treba šetati (tipke WASD ili strelice). Ostalo će se samo otkriti - nećemo sad kvariti. Pojačajte zvuk. Probajte pronaći i 5 jasmina (imaju bijeli cvijet). #itch.io #Unity #WebGL

Nastavak

[] Petak, 17. veljače

Upside Down Text

Upside Down Text je generator okrenutog teksta. Upišite nešto i dobit ćete: okrenuti tekst, obrnuti (unatraške) tekst, njihovu kombinaciju te varijantu iz ogledala. Klik na neki od njih i stvar možete prekopirati dalje.

Nastavak

[] Četvrtak, 16. veljače

Silent Dot

Silent Dot (Tiha točka) je logička web igra s dozom svježine. Na svakoj od 180+ razina podijeljenih u 3 težine potrebno je dovesti točku do trokuta kroz polja koja nisu uvijek stabilna. Miš i klik. R za restart razine. Oprez: igra može biti zarazna.

Nastavak

[] Ponedjeljak, 13. veljače

Codepoints

Codepoints je web alat za pretragu Unicode znakova. Unicode trenutno broji 149317 znakova (codepointa). Traži po nazivu, kodu, ključnim riječima. Klikom na znak u rezultatima plus još jednom kopira u međuspremnik.

Nastavak

[] Nedjelja, 12. veljače

Summer Afternoon

Ljetno popodne (Summer Afternoon) naziv je jednog lijepog web uratka, eksperimenta u proceduralnoj 3D grafici. Više kao laganja šetnja, ali postoje 5 tajni koje trebate otkriti. WASD ili strelice plus razmaknica. Super lagana glazba.

Nastavak

1 2 ››