Skip to the main content

Arhiv za 04 mjesec 2023. godine

[] Srijeda, 26. travnja

Fish food

Pritisak na lijevu tipku na mišu ubacuje hranu za ribe u vrtni ribnjak japanskog tipa. Vrsta riba je koi, nešto kao šaran. Lagano animirani, opuštajući i interaktivni web uradak. Inače, tipka za pauzu?

Nastavak

[] Utorak, 25. travnja

Scale of the Universe

Razmjer svemira (Scale of the Universe) je vizualni alat koji prikazuje veličine i razlike u veličinama raznih objekata u svemiru, od subatomskih čestica do najvećih galaksija. Zumiranje pomoću kotačića na mišu ili klizača (slider) na dnu ekrana.

Nastavak

[] Nedjelja, 23. travnja

Mobile Phone Museum

Više od 2600 modela koji se mogu pretraživati po tipu, brandu i godinama (od 1983.), a tu su i zbirke poput mobitela iz filmova te mobitela koje je koristio James Bond. Posjetite muzej mobitela (Mobile Phone Museum).

Nastavak

[] Subota, 22. travnja

Earth Day 2023

Službena tema Dana planete Zemlje 2023. godine je i dalje "Uloži u naš planet". Dan se već dugi niz godina obilježava 22. travnja svake godine i trebao bih nas barem podsjetiti na situaciju. Podsjetite i vi nekog! #EarthDay #EarthDay2023 #EarthDayEveryDay

Nastavak

[] Ponedjeljak, 17. travnja

Isometris

Isometris je nešto drugačija varijanta poznate igre - Tetris iz izometrijske perspektive. Igra nije previše lagana te izgleda nedovršeno - na kraju nema opcije za restart već treba pritisnuti F5 za ponovno učitavanje stranice. Naš rekord je 3 boda. Za sad.

Nastavak

[] Nedjelja, 16. travnja

Generative Placeholders

Generativne zamjenske slike (Generative Placeholders) je web alat koji pomaže u web dizajnu ako su potrebne zamjenske slike te slike koje se mijenjaju. Na raspolaganju je nekoliko stilova i paleta boja, a ponegdje se može ubacit još koji parametar.

Prethodno: Slike prije slika, Generator zamjenskih slika.

Nastavak

[] Srijeda, 12. travnja

Forever Fire

Zauvijek vatra (Forever Fire) je pucačka igra u stilu onih sa 8- i 16-bitnih računala, kakve smo igrali u prošlom stoljeću. Ovaj put u čistim JavaScriptu, za današnje web preglednike. Pritisnite strelice za kretanje, Z za pucanje i P za pauzu. Do koje ćete razine stići?

Nastavak

[] Ponedjeljak, 10. travnja

CSS Cubes

Animirane CSS kocke bez ijedne linije JavaScripta i ne baš mnogo CSS definicija. Samu 3D animaciju bi trebalo pretvoriti u animiranu pozadinu ili čuvar zaslona (screensaver), da nas još više opušta. :) CodePen

Nastavak

[] Četvrtak, 6. travnja

Mars - interactive map

Detaljna interaktivna karta Marsa omogućava virtualnu šetnju po Crvenom planetu. Odredišta na dnu ekrana vode do rovera ili nekoliko poznatih lokacija. U izborniku gore desno moguće je uključiti/isključiti neke elemente prikaza. NASA / CalTech

Nastavak

[] Srijeda, 5. travnja

Can I DevTools?

Web alat Can I DevTools daje pregled mogućnosti razvojnih alata u web preglednicima Chrome, Firefox, Edge, Safari i Opera. Moguće je npr. provjeriti koji u kojim browserima je trenutno podržano usporavanje prometa ili potraga za nekorištenim stilovima.

Chrome Firefox Edge Safari Opera

Nastavak

1 2 ››